Végeláthatatlannak tűnik, így nem ok nélkül került be a Guinness-rekordok közé az az útszakasz, amit a világ leghosszabb egyeneseként tartanak számon. Szaúd-Arábiában, az összesen 1474 kilométer hosszú 10-es számú autópályán található, míg a 240 kilométeres hossza azt jelenti, hogy aki arra jár, körülbelül két órán úgy vezethet, hogy egyetlen kanyar vagy szintváltozás sem kerül az útjába – szúrta ki az Oddity Central.

Annak ellenére, hogy nem éri sok inger a járművezetőket, meglehetősen forgalmasnak számít a világ legnagyobb folyamatosan homoksivatagát, a Rab-el-Hálit átszelő szakasz. Habár a forgalom jelentős részét az ország egyik végéből a másikba igyekvő fuvarozók adják, sokáig nem nyilváníthatták rekordernek az al-Darb városát al-Baťhával összekötő utat, ugyanis nem mindig volt a közútrendszer része: eredetileg Fahd volt szaúdi király magánútjaként épült meg.

Ehhez viszonyítva „gyenge kezdőként” tekinthetünk Ausztrália leghosszabb egyenesére, ami az Eyre országúton nyúlik, összekötve a szigetország keleti és nyugati részét. Magyarország leghosszabb egyenes útszakasza végképp eltörpül a fentebb említett, 240, illetve 146,6 kilométeres példák mellett: ha minden igaz, mindössze 14 kilométer hosszú. A 4444-es számú út Mezőhegyes és Battonya közötti része optimális forgalmi viszonyok között és a szabályok betartása mellett alig több mint 15 perc alatt teljesíthető.