Bár nem egyedi esetről van szó, az okozta egy ausztrál autós vesztét, hogy a navigációra hallgatott. A GPS egy „gyorsabb útvonalat” javasolt neki, azonban azzal nemhogy időt nyert volna, még segítségre is volt szüksége, ugyanis elakadt a rossz minőségű földúton – írja a Yahoo.

„Valójában rosszabb állapotban van az út, mint ahogy a GPS mutatja. Még mindig útként jelölik, de off-road-pályává alakult át” – nyilatkozta a portálnak a Rossey 4×4 Recovery vontatócég tulajdonosa. Elmondása szerint azonnal tudta, hol akadt el a kis Hyundai, mivel korábban már mások is bajba kerültek a Melbourne-től északra fekvő, Wangong és Whittlesea közötti, többek közt meredek lejtőkkel tűzdelt szakaszon.

Gps stitch up again! It catches so many people out on this road in Mt Disappointment where it looks just like a normal...

Közzétette: Roseey 4X4 Recovery – 2024. május 8., szerda

Az útvonaltervező 25 perc nyereséget prognosztizált, azonban a mentés végül két órát vett igénybe, és besötétedett, mire végeztek vele.

Mindenesetre nem először bizonyosodik be, hogy nem érdemes vakon követni a navigáció utasításait. Még akkor sem, ha egy rövidebb, gyorsabb útvonal ígéretével kecsegtet.