Májusban érkezik a mozikba az Mad Max mozik legfrissebb része Furiosa: Történet a Mad Maxből címmel. Ez már az ötödik alkotás, ami a világégés utáni kegyetlen világba invitál minket, ahol az erőszak, a benzin, és a sivatag ural mindent. 

Ennek az univerzumnak a belső égésű motor az egyik főszereplője, szó szerint a V8 az isten, ehhez imádkoznak például a 2015-ös Mad Max: A harag útjában. Így nem véletlen, hogy a gyártó Warner Bros. az új filmhez külön bemutatót szentel a feltűnő nagy vasaknak, amelyek ebben a történetben legalább annyira lényeges szereplők, mint a hús-vér emberek.

A George Miller által rendezett film az előző, 2015-ös film előzménytörténete. Ebben a moziban Imperator Furiosa (A harag útjában Charlize Theron alakította) történetét meséli el a gyerekkortól a felnőtté vállásig. Így azon nem kell izgulnunk, hogy meghal a főhős, hiszen az idővonal szerint később játszódó részben még él és virul. Így az akcióra, a zúzásra koncentrálva élvezhetjük majd életének négy fejezetét, ami nagyjából 15 évet ölel fel. A filmben feltűnik Chris Hemsworth is aki Dementus karakterét alakítja, egy motoros banda vezéreként. 

A legnagyobb karakter a War Rig, ami egy Kenworth W900-as erősen átalakított verziója, 617 lóerős motorral. Extrém újdonság a motoros fogat megjelenése, ami az ókori Rómában használt harci szekereket idézi meg. Itt viszont lovak helyett motorkerékpárok húzzák a negatív főhőst, a fő motorba pedig egy héthengeres 119 lóerős csillagmotort építettek be. 

Jármű téren a legbrutálisabb kétség kívül a Six Foot. Ez egy monster truckká alakított Mack DM-800-as, hat kerékkel, és a leírás szerint 1006 lóerővel. Ezek mind a valóságban létező, megépített gépek, amelyekkel a leghúzósabb jeleneteket forgatták. Így várható, hogy az akció a nézők fülén fog csorogni a film végére, ami ha jól szerepel a kasszáknál, akkor garantáltan nem az utolsó út Mad Max univerzumába.