Kellemetlen meglepetés ért egy férfit az Egyesült Államokban, amikor visszavitte a bérelt Tesláját a Hertznek. Miután leadta a kölcsönzőcégnél a Model 3-at, a számlán egy 277,39 dolláros, átszámítva közel 100 ezer forintos tétel jelent meg, amit „tankolási felár” címszóval számoltak fel neki.

A legkézenfekvőbb magyarázat az lenne, hogy hiba csúszott az adminisztrációba, és tévesen számlázták ki egy elektromos autó esetében a benzinköltséget. Ennél azonban bonyolultabb a helyzet, a férfi ugyanis már a bérlés kezdetekor külön felárat fizetett azért, hogy ne kelljen tele „tankkal”, illetve jelen esetben teljesen feltöltve visszaszolgáltatnia a Teslát.

Ennek ellenére, amikor leadta a Teslát, 96 százalékos töltöttségen állt az akkumulátora, másrészt a Hertz szabályzata is kimondja, hogy legfeljebb 35 dollárt, azaz alig több mint 12 ezer forintot számolhattak volna fel azért, hogy nem teletankolva vagy újratöltve vitte vissza az autót.

A férfi ezután visszatérítési kérelemmel fordult a Hertzhez, azonban a szolgáltató addig nem kerített nagy feneket az ügynek, amíg az nem került nyilvánosságra. Ahogyan arról a Hertz közleményében tájékoztatta az Autoblogot, a cég ügyfélszolgálati csapata végül felvette a kapcsolatot az ügyféllel, és visszatérítették neki a borsos összeget.