Noha még csak kezdőjogosítvánnyal rendelkezik, óvatosnak egyáltalán nem mondható módon vezetett egy 17 éves fiatal Ausztráliában, aki több mint 100 km/órával lépte túl a megengedett sebességet.

Az autópálya-rendőrök állítása szerint már azzal szabályt szegett, hogy az előzésre kijelölt, 110 km/órás minimumsebességet meghatározó sávban haladt, bár a jogosítványa legfeljebb 90 km/órás közlekedésre hatalmazta fel. Ehhez képest a Mercedes-Benz A250 volánja mögött 198 km/órával mérték be, mielőtt lehajtott az autópályáról – a kijáratnál pedig már csak 70 km/óra a sebességhatár, ráadásul az út is vizes volt.

Nem volt félős a kezdő autós: 200-zal kapták el 1

Az A-osztályos Mercedest négyhengeres, 2,0 literes turbómotorral szerelték, ami 210 lóerős teljesítményt ad le, 350 Nm-es forgatónyomaték mellett. A fokozatok között egy hétsebességes, dupla kuplungos, automata váltó kapcsolgat. (Fotó: Traffic and Highway Patrol Command – NSW Police Force/Facebook)

Szinte azonnal félrehúzódott a kamasz, amint a hatóságok bekapcsolták a megkülönböztető jelzéseket, és ekkor kiderült, hogy egy másik 17 éves fiatal is vele tartott. „Sajnálom, hülye voltam. Kérik a kulcsaimat?” – mondta a rendőröknek a kiskorú gyorshajtó, aki állítólag bocsánatot is kért.

A bocsánatkérés azonban nem mentesítette a következmények alól, így az ideiglenes vezetői engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették, azért pedig a bíróság előtt kell felelnie, hogy „közveszélyes” tempóval vezetett, továbbá amiért meghaladta a 45 km/órát a sebességtúllépés mértéke.