A dolgozó méhek követik a királynőt, repüljön bárhová. Ezért amikor a rovarok tavasszal új fészket építenek királynőjükkel, akkor együtt költözik az egész család. A „lakáskeresés” nem mindig egyszerű, a régi fészküket elhagyó méhek néha emberi élettereket találnak meg maguknak, ahol általában csak megpihennek. Sövényeken, faágakon jelenhetnek meg, és itt megtelepedve szorosan egymáshoz közel tömörülve lehet őket látni, mielőtt felhőben továbbrepülnének. 

Ez a jelenség okozhatta azt a furcsa helyzetet, amivel a videón látható Nissan 370z tulajdonosa szembesült. Szinte egy szempillantás alatt ellepték autója farát a méhek, először csak pár darabot vett észre, majd számuk egyre nőtt. Végül egy tömeget alkotva foglalták el az autó hátsó részét, eléggé riasztó látványt nyújtva. 

Ilyenkor, ha nem távoznak maguktól pár órán belül, legjobb szakembert megkérni a befogásra, itthon az Országos Magyar Méhészeti Egyesület tartja számon azokat a hozzáértőket, akiket ilyen esetben hívhatunk. 

Az eset nem egyedi, 2021-ben egy új-mexikói férfi csak percekre ugrott be egy boltba, de mire autójához ért, azok már nyüzsögtek a beltérben.