A Caviar telefonok átalakításával, nemesfémekkel, egzotikus anyagokkal való, luxusszintű átépítésével szerzett magának nevet, ám tevékenységüket aztán kiterjesztették játékkonzolokra és egyéb szórakoztatóelektronikai termékekre, most pedig újabb területre merészkednek.

Mivel a cég felmérése szerint ügyfélkörük kedvenc autómárkája a Porsche (39%-uk említette a stuttgarti gyártót), adta magát, hogy errefelé mozduljanak.

Persze nem autónak ugrottak neki, kisebb dologgal kezdik: a márka pár éve bemutatott elektromos kerékpárjához nyúlnak, a Porsche eBike Crossból készítenek színarany változatot.

A hegyikerékpár-specialista Rotwilddal közösen fejlesztett, Shimano EP-801 villanymotorral, 630 Wh-s akkumulátorral szerelt, 25 km/órás tempóig besegítő pedelec alapvetően sem egy olcsó modell, jelenleg 12 900 euróért (5 millió Ft) szerepel a márka oldalán, ám a Caviar fejedelmi kivitele ezt is messze felülmúlja.

A cég tervezői aprólékos munkával alakították ki a lecserélendő alkatrészeket: amit lehetett, 18 karátos aranyból készítenek el, a teherbírást kívánó elemeket pedig aranyszínű szénszálas anyagból gyártják le – állításuk szerint egyetlen példány elkészítése négy hónapnyi munkát kíván.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Ajándék iPhone jár a színarany Porschéhez 2

Az arany e-bringa fejedelmi nevet is kap: Herzognak, azaz hercegnek keresztelték – a nevet azért választották, mert a Porsche família állítólag jó viszonyt ápolt a Stuttgartnak otthont adó Württemberg hercegség (később királyság) uralkodócsaládjával.

A Caviar egyelőre csak bejelentette a modellt, az apróbb részletek tervezése, véglegesítése nyárra fejeződik be, de az előrendelés lehetősége már nyitott – egy-egy Herzogért 44 ezer dollárt/eurót (16 millió Ft) kérnek, de vannak olyan kedvesek, hogy minden egyes rendeléshez ajándékba adnak egy-egy vadonatúj, az év második felében érkező iPhone 16-ost is.