Három egyszerű, de annál elgondolkodtatóbb kérdés merült fel a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrökben, amikor ellenőrzés céljából megállítottak egy Suzuki Swiftet, miközben igencsak rendhagyó állapotban találták:

  • „Hogy nyílik ez az ajtó?”
  • „Hol vannak az ülések?”
  • „És most maga egy ilyen ládán ül?”

Már az szemet szúrt a rendőröknek, ahogyan kinyílt az ezüst Suzuki ajtaja, ugyanis nem oldalra nyílt, ahogyan kellett volna, hanem felfelé, ami eddig inkább nagy értékű luxus-sportautókra volt jellemző. A felfelé nyíló ajtó a Lamborghini specialitása, amit Marcello Gandini álmodott meg, és azóta is visszaköszön az olasz márka legtöbb modelljén.

A videó itt nézhető meg:

a videó a hirdetés után indul

Ezen a ponton fel is hívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy ez önmagában büntetést ér, engedély nélküli átalakítás címszó alatt. Hogy biztosra menjenek, később ismét  megvizsgálták a – Suzukik esetében mindenképpen – formabontó ajtóműködést, előtte azonban más furcsaságot is észrevettek a rendőrök: az utastérben egyetlen ülés sem volt.

Jobb híján az autót vezető fiatalember egy ládán ült a volán mögött. Mint az a videóban hallható, azzal próbálta megmagyarázni a szokatlan látványt, hogy bőrre akarta cseréltetni az üléshuzatokat, ezért szerelte ki a komplett garnitúrát, ám elmondása szerint átverés áldozatául esett, ráadásul az üléseket sem kapta vissza. Aztán hozzátette: „Csak annyira mentem ki, hogy megtankoljam.”