Az Egyesült Államok végtelen autópályáin mindig akadnak ámokfutó autósok, akik lőerőkkel megpakolva próbálnak meglógni a mezei rendőrjárőr elől. Nekik nehezíti meg a menekülést az Észak-Karolinában most szolgálatba álló 25 darab új Ford Mustang GT, amelyekbe a helyi rendőrség hagyományait és történelmét követve természetesen V8-as motor került. Vagyis visszanyúltak a nyolcvanas évek végére, amikor különlegesen felszerelt SSP (Special Service Package Mustang) típusok szolgálták a rendet.  

A bevásárlásnak pedig megadták a módját, még fotósorozatot is csináltak az új autók tiszteletére, méghozzá akciófilm stílusban, egy Bell 429 GlobalRanger helikopter társaságában, ami ott lebeg a Mustang mellett, emelve a helyzet komolyságát. 

Irigyelhetjük az amerikai rendőröket ezért az autóért 1

A helyi rendőrség szerint ezek a Ford Mustangok nem kerültek többe, mint a hagyományosan eddig alkalmazott, hibrid hajtáslánccal szerelt Ford Explorerek, de a gyorsan menekülő autósokat ezekkel lehet majd nagy hatásfokkal elfogni. 

Erre garancia az első tengelynél dolgozó 5.0 V8 szívómotor negyedik generációs, alaposan átdolgozott, kettős szívórendszerrel, valamint szívótorok- és közvetlen befecskendezéssel szerelt, minden eddiginél erősebb változata. 

Irigyelhetjük az amerikai rendőröket ezért az autóért 2

Sebességváltóból hatfokozatú kézi vagy tízfokozatú automata rendelhető, üzemmódból pedig kiviteltől függően akár hat áll rendelkezésre – három közútra szánt (normál, sport, csúszós aszfalt), két versenypályára optimalizált (gyorsulás és versenypálya), és persze az elengedhetetlen egyedi módus. A vezetési élményt mindkét motor esetében opciós adaptív felfüggesztés, közvetlenebb kormánymű, valamint részlegesen önzáró hátsó differenciálmű fokozza.

Irigyelhetjük az amerikai rendőröket ezért az autóért 3

Ez a motor az USA-ban 358 kW (487 LE) csúcsteljesítményre képes, az európai verziónak be kell érnie 328 kilowattal (446 LE), hívta fel a figyelmet az AutoEvolution portál. Utóbbi 4,4 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, a végsebesség pedig 250 km/óra a gyári verziónál, de nem csodálkoznánk, ha ezt kiiktatnák a rendőrségi kivitelnél.