A helyszín az M0-s autóút, ahol dübörögnek a kamionok, több sávon hömpölyög a forgalom leginkább 100 km/óra felett. Ide kerékpárral felhajtani nettó életveszély, és nem érv, hogy valaki eltévedt. Ennyire nem lehet eltévedni, amennyire a Facebook-ra feltöltött felvételen látható kerékpáros futár. Teker, néha a sáv közepén a lehajtó sávban, és azt hihetetnénk, hogy a legrövidebb úton el fog tűnni a veszélyzónából.

Azonban erről szó sincs, kihagyja a lehetőséget, és teker tovább, mintha ez teljesen természetes dolog volna: 

Tragédia lehet a vége

Sajnos előfordul, hogy valaki kerékpárral hajt fel autóútra, autópályára. 2023-ban egy ilyen esetből lett tragédia: „a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 34 éves férfi és egy 22 éves nő egy kerékpárral közlekedett az M6-os autópályán, feltehetően a leállósávon. A kerékpárosok vélhetően elvesztették egyensúlyukat, és a haladó sáv felé dőltek. Szerencsétlenségükre éppen ekkor érkezett mögülük egy személyautó, melynek vezetője nem tudta elkerülni az ütközést, és a kocsi bal elejével elütötte a kerékpáron utazókat. 

Az ütközést követően a nő a külső szalagkorlát melletti területre esett, míg a férfi az egyik forgalmi sávra zuhant. Ezután több arra haladó autós is áthajtott rajta. A 34 éves tolnai férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.” – police.hu