Végre egy kreatív formaterv, ami szakít a hagyományos autóformával, csak kár, hogy ez egy egyedi jármű, amely soha nem fogja megérni a sorozatgyártást. Bár az kérdéses, hogy ki akarna egy guruló koporsóval közlekedni? Bár a Honda CRX-et is sokan vették…

A most következő, szokatlan hotrod, amely dragster jegyeket is kapott, jelenleg a Bring a Trailer oldalon keresi új gazdáját. Az aukció jelenleg 11 500 dollárnál jár (4,2 millió forint).

A hirdetés leírásból ítélve nagyon drága projektről van szó. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen autók általában soha nincsenek teljesen kész, de ez a hotrod kivétel, állítólag egy befejezett projektről van szó, egy nagyon átgondolt és igényesen megépített járműről.

 

A 2,5 méter hosszú, üvegszálas koporsót egy speciális alvázra erősítették. Az első tengelyt a lehető legmesszebbre nyújtották, hogy a hotrod forma érvényesülni tudjon, a Fordtól származó hátsó tengely pedig a vezető térdei alatt fut. Nem túl kényelmes pozíció, de nem sokan mondhatják el magukról, hogy a hátsó tengelyen csücsülve vezetnek egy autót. 

A koporsót Chevrolet V8-as motor hajtja, amely Holley négykamrás karburátort és Edelbrock szívócsövet kapott, és egy GM TH350-es háromfokozatú, automata sebességváltót. Elöl Wilwood tárcsafékek, hátul pedig dobfékek vannak. A 15 colos első kerekekre 165 széles Widetrack Radial abroncsok kerültek, míg a brutális méretű hátsó kerekekre Hoosier slick versenygumikat raktak. Ezeknek az abroncsoknak a darabja több mint 400 dollárba kerül, amely durván 150 ezer forint.

Beülnél ebbe a koporsóba?
Igen
51% (21)
Nem
39% (16)
Még meg is venném!
10% (4)

A járművet állítólag a Drag-U-La autó ihlette, amely az 1965-ös The Munsters tévésorozatban tűnt fel, mint az egyik főszereplő járműve.