Hat autó csúszott egymásba az M1-es autópályán március 22-én. Az autópálya-kezelő videóján jól látszanak a balesethez vezető események, már a koccanás előtt is kialakult két rázós helyzet. Szerencsére senki nem sérült meg.

Nem győzzük ismételni, hogy

1.: a haladási sebességet mindig a körülményeknek megfelelően válaszd meg, hogy biztonságosan juthass el A-ból B-be! És

2.: a saját biztonságod és mások biztonsága érdekében csak a vezetésre koncentrálj, tartsd a távolságot, hiszen nem tudhatod, mikor történik valamilyen váratlan esemény előtted!

MEGÁLL AZ ÉSZ #44

MEGÁLL AZ ÉSZ #44 🙄 "Úgyis lassú a forgalom, bármi történik, meg tudok állni..." 🤷🏼‍♂️ Valami ilyesmi gondolat lehetett a tömött M1-es autópályán közlekedők fejében még márciusban. 🚗 Rég került a kezünkbe ilyen eseménydús felvétel. De vegyük sorra: 1️⃣ A videó elején egy sárga kamion érkezik teljesen szabályosan, mellette lévő sávban egy fehér furgon takarásában egy személyautó. Az autó hirtelen a kamion felé rántotta a kormányt, centiken múlt, hogy nem ment neki. 2️⃣ Hasonló manővert láthatunk egy fekete személyautótól, feltehetőleg nem nézett oldalra / a tükörbe sávváltás előtt ‼️ A következő eset a követési távolság és figyelem hiányának szép példája: 3️⃣ Egy sötét színű személyautó érkezik a belső sávban, mögötte egy terepjáró. Megáll a pálya, fékezni kell, de a terepjáró sofőrje nem kezd időben fékezni és belemegy az előtte lévő autóba. Emiatt a mögöttük érkezők is a fékbe taposnak és máris 6 autó koccan a belső sávban. Szerencsére senki nem sérült meg. Örök érvényű szabályok: 🛣️ A haladási sebességet mindig a körülményeknek megfelelően válasszuk meg, hogy biztonságosan juthassunk el A-ból B-be. 👨‍👩‍👧‍👦 A saját biztonságod és mások biztonsága érdekében, csak a vezetésre koncentrálj, tartsd a távolságot, hiszen nem tudhatod, mikor történik valamilyen váratlan esemény előtted! Baleset esetén: ✅ leállósávra húzódj le! ✅ vedd fel a láthatósági mellényt! ✅ csak az irataidat és a mobiltelefonodat vedd magadhoz! ✅ szállj ki és a szalagkorláton kívül hívd a 112-es telefonszámot! ✅ a segítséget a korláton kívül várd meg, biztonságban! 👷🏼 Vezessünk felelősséggel! #mkif #baleset #M1 #azorszagutja

Posted by MKIF Zrt. - Az ország útja on Monday, April 15, 2024