Ha az alábbi néhány tanácsot megfogadod, bányadömperrel fogod a pénzt hordani az autószerelőhöz – nagyjából úgy, ahogy a Godzillát etették hallal az 1998-as filmben –, aminek ő nagyon fog örülni. És valakinek örömet tudsz szerezni, az mégiscsak jó dolog, nem?

1. Gyűjtsd a kátyúkat, mint Pac-Man a sárga bogyókat. A fekvőrendőr dupla pontot ér, ha fékezés nélkül vágsz keresztül rajta. A rugóknak úgyis jót tesz, ha rendszeresen kinyújtóztathatják magukat, a lengéscsillapító is lájkolni fogja.

10 trükk, amivel undorítóan gazdaggá teheted az autószerelőd 1

2. Hidegen azonnal padlógáz, legyen minél hamarabb üzemmeleg a motor. A fordulatszámérő mutatóját tartsd pirosban, ugyanis abban a tartományban melegszik legjobban a motor.

10 trükk, amivel undorítóan gazdaggá teheted az autószerelőd 2

3. Ha világít az olajnyomás-visszajelző, semmiképp ne állj meg, csak dörzsöld meg a műszerfalat, és ha szerencséd van, a motorból kijön a hajtókardzsinn, kívánhatsz hármat.

10 trükk, amivel undorítóan gazdaggá teheted az autószerelőd 3

4. Ne cserélj olajat, az csak az OPEC (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) ámítása, hogy minél több kenőanyagot vásároljanak a felhasználók. A téli és négy évszakos gumikhoz hasonlóan az is csak az abroncsgyártók üzleti fogása.

10 trükk, amivel undorítóan gazdaggá teheted az autószerelőd 4

5. Láttad már Hamiltont vagy Verstappent kuplungolni? Ugye, hogy nem! Hallgasd, mikor van szinkronban a két fokozat, és csak húzd a váltót, be fogja venni, csak határozottan! 

 6. Induláskor hosszan csúsztasd a kuplungot, nagy gáz mellett, az a jó, ha már érzed a szagát. Az az igazán profi sofőr, aki nem a gumit, hanem a kuplungot égeti elinduláskor.

 

7. Ha induláskor nem füstölnek a gumik, akkor inkább add vissza a jogsid. Ha pedig startnál nem sikerül megnyikkantani a gumikat, akkor legalább satufékkel állj meg, valami történjen már…

 

8. Ha párhuzamosan parkolsz, semmiképp se óvatoskodj, vágd oda rendesen a padkához, 10-20 centit simán elfoglalhatsz a járdából; ugrass fel rá határozottan, az ott a te helyed!

9. Parkoláskor arra is figyelj, hogy tökig legyen kitekerve a kormány, és még húzd kicsit tovább. A szervószivattyú sírása azt jelzi, hogy jól csinálod.

 10. Az ablaktörlőt csak szárazon használd, az ablakmosó folyadék felesleges pénzkidobás és környezetszennyező is, ne erőltesd.

  Ha pedig büntetőfékeznél, akkor csináld jól! Ebben is segítünk: