Az 51 éves férfi találta ki a tervet, amelyet 32 éves cégvezető lánya és 36 éves, összekötőként, ügyfélfelhajtóként közreműködő társuk hajtott végre. A nő ügyvezetőként legalább hat, összesen 135 millió forint értékű autót vett tartósan bérbe cége nevére, majd a járműveket különböző internetes platformokon, valamint üzlettársa személyes és üzleti kapcsolatait felhasználva tartós bérleti konstrukcióval meghirdették.

A „bérlőknek” induló díjat (3-10 millió forint) és havi bérleti díjat (600-975 ezer forint) kellett fizetniük, a lízing végén pedig felajánlották nekik, hogy kedvezményesen megvásárolhatják az addig használt kocsit. A jelentkezők azt gondolták, jutányos áron tehetnek szert az autókra.

A gyanúsítottak a legszerényebb becslések szerint is legalább 70 millió forint illegális bevételt könyvelhettek el. A valódi bevételük valószínűleg ennél jóval több volt, a kutatások során ugyanis a nyomozók több olyan dokumentációt – lízingszerződéseket, nyilvántartásokat – foglaltak le, amelyek szerint hatnál több autóval üzleteltek.

Ezt támasztja alá, hogy sem a férfinak, sem a lányának nincs olyan legális jövedelemforrása, amely a nyomozók által tapasztalt mértékű gazdagságra magyarázatot adna – mutatott rá a rendőrség, jelezve, hogy a férfi százmilliós autóval járt, legalább 200 milliós az ingatlanja, fényűző nyaralásokra utaztak, luxustáskák és -órák garmadája szerepel a lefoglalt tárgyak lajstromán.

A pénz legnagyobb része a lány apjához került, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével fogott el a rendőrség. A három tettest március 26-án egy Pest megyei településen, valamint a főváros IV., illetve XVI. kerületében fogták el. Az ötletgazda letartóztatását elrendelte a bíróság, társai szabadlábon védekezhetnek.