A szarvas majdnem ügyesen kiszámolta, hogyan tud átlavírozni a motorosok között úgy, hogy senkivel ne ütközzön, de erre nem voltak felkészülve páran.

A srác lába csúnyán kifordult…

a videó a hirdetés után indul

Az iménti felvétel ugyan nem hazánkban készült, de lakott területen kívüli utakon vadállatokkal elvileg bárhol és bármikor találkozhatunk itthon is. Különösen számítani kell vadállatok megjelenésére azokon az útszakaszokon, melyeket „Vadállatok” veszélyt jelző táblával jelölnek meg. Ezeket a táblákat ugyanis a közút kezelője a vadásztársaságokkal, vadgazdálkodási szakemberekkel egyeztetett útszakaszokon helyez el, ahol a vadak megjelenésének az átlagosnál is nagyobb a valószínűsége.

A vadbalesetek megelőzésével kapcsolatban a leginkább ajánlható módszer a figyelem, a fokozott óvatosság és a csökkentett haladási sebesség. A motorkerékpárral közlekedők jóval védtelenebbek a gépjárművezetőkhöz képest. Ezért részükről a vadveszélyes útszakaszokon még inkább indokolt a lassúbb és óvatosabb közlekedés, s nem tanácsos a megengedett felső sebességértéket kihasználni.