Ráfutásos baleset történt kedd hajnalban az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán: a Lajta pihenő lehajtója után lassított, majd elkezdett lehúzódni a leállósávra egy tartálykocsi, de még azelőtt megállt, hogy elhagyta volna a forgalmi sávot.

Annyira korán történt a baleset, hogy még teljesen szellős volt a forgalom, csak elvétve közlekedtek járművek az autópályán. A kamion mögött érkező piros furgon – mely vélhetően tempomattal haladt – ennek ellenére fékezés nélkül ütközött a tartálykocsinak, aminek következtében befordult a belső sávba.

A balesetet a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. forgalomfigyelő kamerái rögzítették:

MEGÁLL AZ ÉSZ #42

MEGÁLL AZ ÉSZ #42 💥Fékezés nélkül a tartálykocsiba ütközött 🆕 Friss, ropogós ma hajnali felvétel az M1-es autópályáról. A pálya üres, egy-két jármű közlekedik csak. 🚚A videón látszódik, ahogy egy kamion a lehajtó után lassít, elkezd lehúzódni a leállósávra, de sajnos csak félig. 🚗 Jóval mögötte érkeznek páran. Az elöl haladó piros furgon a külső sávban egyenletes tempóban, vélhetően tempomattal halad. Olyannyira egyenletesen, hogy fékezés nélkül hajt bele a tartálykocsiba és ennek következében befordul a belső sávba. ❌ Senki ne vezessen, ha fáradt. ❗️Ha hosszabb útra indul valaki, 1-2 óránként álljon meg pihenni! ❗️Mozgassa át magát az autóból kiszállva egy pihenőhelyen! ❗️Ha úgy érzi szüksége van rá, igyon meg egy kávét, üdítőt! ❗️Ha telefonálnod kell, ne legyen a kezedben a telefon! ❗️Ha nincs veled senki, állj meg egy pihenőben és úgy intézd amit kell! ❗️Ha fáradt vagy, állj meg pihenni! ❗️Ha előzni szeretnél, biztonságos távolságból kezdd meg a manővert! ‼️Csak a vezetésre koncentrálj! ⭕️ És ami még fontos: ne csak az előttünk levő 2-3 métert / az előttünk levő 3 autót nézzük, hanem a távolabbi eseményeket is figyeljük! ❓Ha pedig műszaki hibás lesz a járműved: ✅ leállósávra húzódj le! ✅ vedd fel a láthatósági mellényt! ✅ csak az irataidat és a mobiltelefonodat vedd magadhoz! ✅ szállj ki és a szalagkorláton kívül hívd a 112-es telefonszámot! ✅ a segítséget a korláton kívül várd meg, biztonságban! 🛣️ Tartsuk a követési távolságot és figyeljük a forgalom változását, hogy elkerülhessük a baleseteket! 👷🏼 Vezessünk felelősséggel! #mkif #baleset #M1 #azorszagutja

Közzétette: MKIF Zrt. - Az ország útja – 2024. április 2., kedd

Az esettel kapcsolatban kedd reggel annyit közölt az Útinform, hogy a sztrádát a 158-as kilométernél lezárták, a forgalmat pedig a Lajta pihenőn keresztül terelik.