„Nem boszorkányság, nem varázslat, csupán kézügyesség, mutatványaim alatt soha ne a számra, mindig a kezemre figyeljenek” – mondta a legendás Rodolfo minden fellépése előtt, szóval most mi is így konferáljuk fel a rendőrség illuzionista szárnypróbálgatását.

a videó a hirdetés után indul

Nem rossz, nem rossz. Kicsit azért még nem árt gyakorolni, volt néhány baki, talán újra lehetett volna venni, hogy ne látszódjon a videó jobb alsó sarkában az épp beguruló Skoda, és a szőke rendőrnő kezében mellesleg Audi volt, szóval…

Nagyon jópofa, hogy ennyire tolja a hazai rendőrség a Tiktok-kontentet, reméljük egyszer hasonlóan sok energiát fognak abba is beleölni, hogy ne csak a traffipaxokkal lépjenek fel a gyorhajtásokkal szemben, és végre történjen is valami, mert évről-évre többet kaszálnak a fix és mobil sebességmérők, de nincs kevesebb gyorshatjó.

A legutóbbi hazai traffipax-statisztikák

408 854 alkalommal szabott ki gyorshajtásos bírságot a rendőrség 2023 első felében, ami jelentős, 40,3 százalékos növekedés 2022 első feléhez képest – derült ki a Vezess által az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) kikért legfrissebb adatokból. Ilyen sok büntetést a megengedett sebességhatárok túllépése miatt tudomásunk szerint még soha nem szórtak szét az egyenruhások a január eleje és június vége közötti időszakban.

Napra lebontva és átlagot nézve ez azt jelenti, hogy az idei év első hat hónapjának minden egyes napján 2234 gyorshajtást rögzítettek a traffipaxok. Órára bontva még inkább elgondolkodtatóak az adatok: 2023 első hat hónapjának minden egyes órájában átlagosan 93 gyorshajtást rögzített a rendszer. Hatalmas szám ebből következően a kiszabott teljes bírságösszeg is, 11 323 191 000 forintnyi közigazgatási bírságot kaptak a bemért járművek üzemben tartói és vezetői együttesen. Ez 13 százalékos növekedés a 2022 első feléhez képest.