A szerelmesek nemzetközi napján rántotta le a leplet a Mercedes-Benz az egyedi G500-ról, amely egyáltalán nem diszkrét üzenet a világ milliomosainak, hogy szerelmük mindent megérdemel, főleg egy rosewood színben tündöklő terepjárót.

Őszintén, melyik az a nő, aki ne vágyna egy ilyen lágy vonalvezetésű, kecses, V8-as, 422 lóerős SUV-re? Ja, hogy gyémántokkal díszítették? Akkor bármelyik!

A Mercedes ledobta a Valentin-napi bombát 1

A G-osztály egyedi, mindössze 300 példányban gyártott, gyémántokkal ékesített példánya a „Stronger Than Diamonds” (a gyémántnál is erősebb) nevet kapta és a fent említett fényezést kimondottan ehhez az autóhoz keverte a Mercedes.

A Mercedes ledobta a Valentin-napi bombát 2

A 0,25 karátos gyémántok a négy ajtózár gombjaiban kaptak helyet, az utasoldali fogantyút és a rozsdamentes acél, megvilágított küszöböket „Stronger Than Diamonds” embléma dísziti. A külső ajtókilincseken dombornyomott gyémántlogó látható, a pótkerék fedelén pedig szintén a fantázianév olvasható. Egyedi, gyémánt logós kulcsot is készített a Mercedes-Benz ehhez a G-osztályhoz.

A Mercedes ledobta a Valentin-napi bombát 3

A modell belső felszereltségének része a kontrasztos, rózsaszín varrással ellátott fekete nappabőr kárpitozás. A német gyártó kiemeli, hogy a limitált modellhez használt gyémántok etikus, szociális és ökológiai tekintetben felelős forrásból származnak, amelyről a vásárlók megkapják a Felelős Ékszeripari Tanács (Responsible Jewellery Council, RJC) tanúsítványát.

A Mercedes ledobta a Valentin-napi bombát 4

A modell állítólag Magyarországon is elérhető lesz, rendkívül korlátozott darabszámban, az ára valahol 60-70 millió forint között mozog majd.

A Mercedes ledobta a Valentin-napi bombát 5

A Mercedes-Benz G500 hétköznapi változatát már mi is teszteltük:

A Mercedes ledobta a Valentin-napi bombát 7

De láttunk már ennél is drágább Valentin-napi ajándékot: 

A Mercedes ledobta a Valentin-napi bombát 9

Női olvasóinkat kérdezzük: neked teszik ez a Mercedes?
Igen, én imádom ezt az autót, szeretném!
53% (40)
Elmegy, nem éppen álmain autója
19% (14)
Egyáltalán nem tetszik, valami másnak jobban örülnék
28% (21)