A Bombardier Challenger 600 típusú kisgép a karambolt követően kigyulladt és két ember meghalt, adta hírül a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA USA).

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a két halálos áldozat a repülőgép, vagy a jármű utasa volt-e, a gépen öten utaztak – tájékoztatta a médiát Adam Fisher, a Collier megyei seriff hivatalának szóvivője.

A helyi sajtó beszámolója szerint a kisgép az Ohio állambeli Columbusból szállt fel és Naples városának repülőterén próbált leszállni. A WPLG televíziós csatorna a pilóta és a repülésirányítás között zajlott beszélgetés hangfelvételére hivatkozva közölte, hogy a pilóta mindkét hajtómű leállását és azt jelezte, hogy már nem tudja elérni a naplesi repülőteret.

Az esetről videófelvétel is készült, legalábbis azután, miután kigyulladt a gép:

a videó a hirdetés után indul

A Bombardier Challenger 600-as sorozatot 1978 novemberétől gyártják, egészen napjainkig. Ez az egyik legnépszerűbb üzleti kisrepülő a világon, közel 2000 darabot adtak el belőle világszerte, a leújabb típus ára bő 30-40 millió dollár között van, ez átszámítva 12,5 milliárd forint. Szóval a jelenlegi, 6 milliárdos lottónyeremény kevés lenne hozzá.

Autópályán landolt egy repülő, ketten életüket vesztették 1

A kép csak illusztráció, nem ez a gép zuhant le.

Az FAA szerint a gép lajstromszáma N823KD volt, amelyet a Fort Lauderdale-i East Shore Aviation LLC cég nevére jegyeztek be, üzemeltetője a Hop-a-Jet Worldwide Charter volt.