Még november közepén lopták el egy új-zélandi kávézótulajdonos autóját a vállalkozása elől. Négy nappal később azonban váratlan fordulat következett, az autó ugyanis pontosan ugyanott bukkant fel, ahonnan korábban elkötötték – írt az esetről az NZ Herald.

Varun Chadától, a Kati Street tulajdonosától azután lopták el a pick-upját, hogy november 14-én, miután végzett a munkával, még visszaszaladt a kávézóba, a Holden Coloradót azonban járó motorral az utcán hagyta. Amikor néhány pillanattal később visszatért, már hűlt helyét találta.

A Coloradót főként ausztrálázsiai és ázsiai piacokon forgalmazta a megszűnéséig a General Motorshoz tartozó Holden, ugyanakkor a 2008 és 2020 között két generációval is piacra dobott modell az Egyesült Államokból ismert Chevrolet Colorado átcímkézett változata. Ezt megelőzően az Isuzu D-Maxot értékesítették hasonló módon – ez volt a Holden Rodeo –, de utána megszakadt a GM és az Isuzu együttműködése.

You won't believe what was parked outside the cafe this morning! Varuns truck, returned with a sorry note 😂😂😂 Hahahaha...

Közzétette: Kati Street – 2023. november 18., szombat

Miközben visszaszolgáltatta a Holdent a jogos tulajdonosának, az autó utasterében egy 2014-es határidőnaplóból kitépett lapra, kézzel írt levelet hagyott, amiben leírta, nagyon sajnálja a történeteket. Tettét azzal magyarázta, hogy részeg volt, és valamivel haza kellett jutnia.

Az itt-ott helyesírási hibákkal tűzdelt bocsánatkérő cetli mellett pár új játékot is hagyott az autóban Chada fiának, megköszönve a „kölcsönautót”. Sértetlenül került vissza Chadához a Holden Colorado, ugyanakkor a rendszámtáblák mellett egy negyed tank üzemanyag is hiányzott.

„Ezek után sem látom úgy, hogy rendben van az, amit tettek, de úgy értelmezem, visszaadták, és bocsánatot kértek” – nyilatkozta a lapnak a férfi. „Nem tudom… Csak izgatott vagyok amiatt, hogy visszakaptam az autót.”

Az utólagos jó magaviselet ellenére a rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben, abban reménykedve, hogy megtalálják a cselekménye idején ittas, de bűnbánó elkövetőt.