Apró és egyszerű trükkök következnek, amelybe nem kell befektetni túl sok pénzt vagy energiát, szimplán megkönnyítik a hétköznapjaid.

Így ülj a volán mögött

A kormány mögött fekvő, fél kézzel alulról kormányozó sofőrök, szevasztok, ez most nektek szól.

Akkor ülünk helyesen a vezetőülésben, ha az egész szélvédőt belátjuk, a fejtámla teteje pedig egy vonalba van a fejtetőnkkel. Az ülés és a kormány között akkora távolságot kell hagyni, hogy a lábunkkal kényelmesen tudjuk nyomni a kuplungot. A kormánytól való ideális távolság pedig az, ha kinyújtva a karunkat a csuklónk a kormányon pihen.

A tükrök beállítása is nagyon fontos, amit az alábbi kis ábra remekül prezentál. A kék autóban ülünk, ezt kell látnunk a tükrökben:

Hétköznapi autós vagy? Ez a 4 trükk tetszeni fog! 1A legolcsóbb telefontartó

Nem nagyon van ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás. Igen, az egy befőttes gumi.

Hétköznapi autós vagy? Ez a 4 trükk tetszeni fog! 2Fogkrém

Főleg idősebb használt autóknál jelentkezik a lámpaburák mattulása. Amit egy idő után orvosolni kell, mert a jelenség nagyban rontja az éjszakai látótávolságot. A fogkrém tökéletes polírpaszta, hiszen a benne lévő apró szemcsék segítenek eltüntetni a karcolásokat a felületről. De azt tudnod kell, hogy ennek eredménye csak időleges, mert néhány héten belül ugyanúgy visszamattul a bura (tapasztalat).

 

Manuális tolatássegéd

Garázsba való beálláskor az egyik legnehezebb dolog érezni, hogy mennyi távolság van még, mielőtt orral vagy farral festéket kenünk a falra (legalábbis ha nincs parkolóradar és/vagy kamera az autóban).

Itt a megoldás: állj be a garázsba, lődd be a megfelelő távolságot a faltól, aztán lógass le egy teniszlabdát a plafonról úgy, hogy az érintse a szélvédőt, aztán legközelebb már csak azt kell figyelned, mikor éri el a labda az üveget, és stop.

Hétköznapi autós vagy? Ez a 4 trükk tetszeni fog! 3