Kevés kényelmesebb élethelyzet képzelhető el annál, mint amikor valaki abból keres pénzt, amit a móka kedvéért csinál. Márpedig az MHF UK Ltd. ezt teszi: az eBayen kaptuk fel a fejünket a brit műhely egyik munkájára, melynek képében eddig ismeretlen arcát mutatta meg a Mercedes ML 500.

Az ezredforduló környékén piacra dobott szabadidő-autó minden diszkrét, elegáns vonását eltüntették, azok helyébe pont az ellenkezőik léptek. A kiszélesített karosszéria durva vonalait a gépháztetőre biggyesztett, működésképtelen 50-es kaliberű géppuska, valamint a tetőre szerelt golyós antenna teszi teljessé.

A képre kattintva galéria nyílik:

Ennek a hernyótalpas harci szörnynek a látványára mi sem voltunk felkészülve 1

Belül ugyanúgy bőr borít mindent továbbra is, ahogyan az 5,0 literes V8-as benzinmotor és az ötfokozatú automata váltó is megmaradt. A V8-as teljesítménye 292 lóerő, mellé 440 Nm-es maximális forgatónyomaték párosul. A hagyományos modell esetében ezek a paraméterek a 222 km/órás végsebességgel, továbbá a 0-ról 100-ra történő, 7,7 másodperces gyorsulással társulnának, de a rendhagyó kialakításból fakadóan ezek az értékek már biztosan nem fedik a valóságot.

Bár a cég bevallása szerint pusztán szórakozásból készítik el ezeket az átalakított járműveket, a hirdetésben konkrét célközönséget is megneveznek, ami alapján egy katonai üzletnek vagy egy paintball vállalkozásnak kiváló reklámautó lehet egy hernyótalppal és géppuskával felfegyverzett Mercedes. Az általunk fellelt példányért 27 500 fontot, vagyis több mint 12 millió forintot kérnek el.

Ennek a hernyótalpas harci szörnynek a látványára mi sem voltunk felkészülve 15

Fotó: MHF UK Ltd.

Ennek a hernyótalpas harci szörnynek a látványára mi sem voltunk felkészülve 16

Fotó: MHF UK Ltd.

Az ML 500 az 1997 óta futó M-, ML-, illetve GLE-széria részeként jelent meg a stuttgarti márka választékában, a típus gyártását 2001-ben kezdték meg. Azóta a modellcsalád további három generációt élt meg – azaz most tart a negyediknél –, az ML 500-at azonban 2015-ig, vagyis csak a harmadik korszak közepéig forgalmazták.

Annak idején a Mercedes-Benz ML 500 több változatát is kipróbálta a Vezess – a típus második generációjáról készült tesztünk itt olvasható el: