Egész héten havazott az ország különböző pontjain, csütörtök reggelre pedig elérte a fővárost is egy komolyabb mennyiség; valaki pedig séta közben egy szívet rajzolt a hóba az egyik budapesti mentőautó szélvédőjén.

Ilyen pozitív üzenettel indítani a napot azért nem rossz…

Megvan a mostani havazás legcukibb fotója 1

De a havazás a mentősök számára sem csak hóba rajzolt szívecske (sajnos): csütörtök reggel autó csúszott egy szabályosan közlekedő mentőegységbe. Lehet, hogy napjainkban már kevés olyan időszak van, amikor valódi haszna van egy téli guminak, de amikor leesik a hó, vagy fagyos az aszfalt, akkor nagyon jól jön a megfelelő abroncs.

„Épp hogy csak megérkezett a karácsonyi hangulat a fővárosba és lehullott az első hó, máris baleset érte az egyik Zuglóban szabályosan közlekedő mentőegységet. Bajtársaink a kórház felé tartottak betegükkel, amikor egy autó megcsúszott fékezéskor és a mentőnek ütközött. Szerencsére senki nem sérült meg és a szállított betegért is hamar másik egység érkezett, de a mentő napokra kiesett a forgalomból.

A téli gumi használatának nagy előnye, hogy jobb tapadással bír a havas útfelületen, hiszen mélyebb barázdákkal és sűrűbb futómintázattal rendelkezik, mélyebb profillal van ellátva, így hatékonyabban szorítja ki a gumi és az útfelület közül a havat és a sarat. A téli gumi tehát megvédheti a hideg hónapokban közlekedőket a balesetektől és még a gyermeket kórházba szállító mentőautóba sem fognak belecsapódni” – olvasható az OMSZ Facebook-oldalán.

Megvan a mostani havazás legcukibb fotója 3

A fotó a baleset helyszínén készült.