Piszkosul olcsó üzemanyagot mért egy automata kút pár nappal ezelőtt Blankenberge településen, Belgiumban – írta a nieuwsblad.be. A DATS24 rendszerhiba miatt a teljes összeg alig tíz százalékát számolta fel a tankolásért. Egy 50 literes tankolásért így csak 5 liternyit kellett fizetni. 

A hír gyorsan terjedt, jöttek az autósok, és velük a benzineskannák. Sokan kihasználták az extra akciót, volt, aki teherautóval jött, a DATS24 kútjára, ahol az első két töltőoszlopnál 0,15-0,18 euróba került egy liter üzemanyag. Arról nincs információ, meddig tartott a spontán fekete péntek, az autósok első beszámolói este 18 óra körül érkeztek a közösségi oldalakra, az állomást pedig nagyjából 23 óra körül állították le távolról. 

Ez biztosan több ezer, szinte ingyen adott üzemanyagot jelent, és egyelőre nem világos, hogy lesz-e bármilyen vizsgálat, behajtási kísérlet azokkal szemben, akik ezen a napon olcsón tankolhattak.

„Az 1. és 2. szivattyúval valóban problémákat tapasztaltunk aznap este” – erősítette meg Jean-Christophe Dupas, a Virya Energy szóvivője. „Ez 22:57-ig tartott. Aztán lezárták ezeket a kutakat.” Az anyacég vizsgálja, mi történt pontosan, mi okozta a hibát, amit pár szemfüles helyi autós azonnal kihasznált.