Egy traktort kellett üldözniük az autópályán a kanadai rendőröknek, megállítaniuk viszont csak az Amerikában elterjedt PIT-manőverrel, azaz az elöl haladó hátulról, illetve oldalról történő keresztbe forgatásával sikerült. A traktor ugyanis nem akart megállni, sőt, az esetről készült felvétel alapján úgy tűnik, azt a rendőrautó felé kormányozták.

Csakhogy egy ekkora mezőgazdasági munkagépre máshogy hatnak az erők, így az a beavatkozás következtében felborult.

Elfogását követően a traktor vezetőjét – amellett, hogy letartóztatták – kórházba kellett szállítani, azonban sérüléseinek súlyossága nem ismert. Állapotáról az eddig megjelent információk alapján legfeljebb az árulkodhat, hogy a halálos, illetve súlyos sérüléssel járó ütközések igazságügyi rekonstrukciójával foglalkozó helyszínelőket hívták a helyszínre – számolt be az esetről a CTV News.

Úgy tudni, ezt megelőzően a sofőr egy tiltakozó konvoj tagja volt, mely az ellen protestált, hogy a tartomány intézményeiben szexuális irányultságokról és nemi identitásokról oktassák a diákokat. Ennek ellenére az nem derült ki, mi miatt kezdték el üldözni a traktort.

Ahogy azt korábban több ízben megírtuk, az utóbbi időkben egyre gyakrabban avatkoznak be egy-egy autós üldözéssel hasonló drasztikussággal. Amíg a már említett PIT-manőver nem annyira új keletű a tengerentúlon, a közelmúltban az Egyesült Királyságban is a megszokottnál nagyobb vehemenciával kaptak el egy BMW-sofőrt: