Egyszerre idézi az akciófilmek és a WRC-futamok hangulatát az a fedélzeti kamerás felvétel, amit egy októberi autós üldözésről tettek közzé a napokban a brit rendőrök. Egy fehér Audit akartak megállítani a hatóságok, a volán mögött ülő 31 éves férfi azon úgy döntött, inkább rátapos a gázban.

Menekülés közben 160 km/órával is repesztett az Audi, mellyel közben több veszélyes helyzetet is előidéztek: volt, hogy átsodródott a szemközti sávba, vagy az egymással ellentétes irányba haladó autók között cikázott.

A veszélyes üldözésről készült felvétel itt nézhető meg:

a videó a hirdetés után indul

A rendőrök azután döntöttek úgy, hogy taktikát váltanak, amikor egy Volkswagen Passat csak a bokrok közé menekülve tudta elkerülni a frontális karambolt a veszélyes közlekedő Audival. A következő körforgalomban erőszakkal neki is ütköztek, annak sofőrjét, Louis Rosert pedig a helyszínen elfogták.

A hatóságok azért osztották meg a képsorokat, hogy felhívják a figyelmet arra,

tolerálhatatlan az ilyen vezetés, valakinek súlyos vagy akár halálos sérülést is okozhatott volna.

Utólag a 30-as éveinek elején járó férfi hiába kért bocsánatot a kihallgatása során, veszélyes vezetés, mintaadás megtagadása, valamint biztosítatlan jármű használatáért kellett felelni. Az ügyben a héten hoztak döntést: Rosert 13 hónap szabadságvesztésre ítélték, míg a vezetéstől három évre tiltották el.