Valószínűleg sokaknak beleég majd a retinájába, ahogyan a Mazda CX-7 sofőrje végeláthatatlannak tűnő harcot vív a kiparkolással. A küzdelmes manőverezgetésről a Redditen jelent meg a biztonsági kamerás felvétel, ami az egyesült államokbeli Nebraska államában készült – íme:

a videó a hirdetés után indul

Bár az nem derült ki egyértelműen a bejegyzésből, hogy a képeken látható autós, valamint a felvétel megosztója ismerik-e egymást, a mutatványt állítólag teljesen józanul sikerült összehozni. Való igaz, egy kicsit – de tényleg csak egy kicsit – bonyolítja a képletet, hogy a bérlakások tulajdonosai számára fenntartott parkolóban nincsenek felfestve a parkolóhelyek, így a Mazda mögött egy Chevrolet Impala gyakorlatilag két helyet foglal el.

Ezt könnyedén úgy lehetett volna megoldani, ha a Mazda vezetője nemes egyszerűséggel kitolat balra, azonban – mint az látható – mindenáron jobbra akart kitolatni.

A gyorsított, így összességében 36 másodperces felvételen a városi terepjáróval nem kevesebb mint 16 alkalommal változtattak irányt, ez idő alatt kétszer a kiinduló helyzetbe is visszatértek vele. A videó jobb alsó sarkában lévő időbélyeg tanúsága szerint mintegy 7 percig tartott, mire sikerült elhagyni a parkolót.

Azok után, hogy sikerült kibogozni a gordiuszi csomót, a Mazda mellett parkoló Nissan tulajdonosa biztos, ami biztos alapon ellenőrizte, hogy a manővert épségben megúszta-e az autója.