Azzal vádolnak egy 17 éves fiút, hogy augusztus 12-e és 23-a között – több kereskedésbe is betörve – összesen hat járművet lopott el, írja helyi beszámolókra hivatkozva a Carscoops.

A cicerói rendőrség az onondagai hatóságokkal együttműködve megállapította, hogy a 17 éves fiú egy, hat tinédzserből álló csoport tagjaként augusztus 22-én éjjel két autókereskedésbe is betört, ahonnan egy Dodge Challengert, egy Jeepet, továbbá egy Lexus RC-t is elloptak. Mindhárom járművet a két szalontól mindössze néhány kilométerre találták meg az egyenruhások, ellopásukat ugyanis viszonylag rövid időn bejelentették.

a videó a hirdetés után indul

Nyilvánosságra hozták a Lexus ellopásáról készült biztonsági kamerás felvételeket is, melyeken az látható, ahogy a hajnali órákban a vadonatúj, fekete Lexus RC350-nel az üvegajtókat áttörve hajtanak ki a kereskedésből. Betöréseivel 100-250 ezer dolláros, átszámítva 35-88 millió forint közötti kárt okozott, helyzetét ráadásul az sem segíti, hogy az ellopott autók közül több is az utcájából került elő, a kulcsokat pedig az otthonában találták meg.

Hamarosan ítélet születik a Lexus-lopás ügyében, mivel december 6-ig döntheti el, elfogadja-e az ügyészség által kilátásba helyezett tízéves szabadságvesztést, vagy fellebbez ellene. Ugyanakkor az ellene felhozott további 24 vádpontban 14-től 36, illetve 44-től 105 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik, ugyanis az öt autószalon mellett egy pizzériába és egy kisboltba is betört.