Bizarr jelenetet szült a lengyelországi Łódź városában zajló, nagyobb útfelújítás. A munkálatokban érintett utcából az egyik autóval annak ellenére sem parkoltak el, hogy a kivitelező kereste, aztán a rendőrségen fel is jelentette az autó tulajdonosát, aminek hatására egy járőr figyelmeztető cédulát tűzött a kocsi szélvédőjére.

A felújítást végző lengyel munkások végül úgy hidalták át a problémát, hogy nemes egyszerűséggel körbebetonozták az autót – ráadásul nem is akárhogy.

Precizitásukban külön kiemelendő, hogy az ott felejtett, 2015-ös évjáratú Scion xB-t letakartak fóliával, valamint deszkákkal kerítették körbe, hogy a friss beton miatt ne keletkezzen kár az autóban, valamint annak felnijeiben és abroncsaiban sem. A munkások példátlan aprólékosságáról több kép- és videofelvétel megjelent a közösségi médiában:

No to lejemy 😂😂😂 byle by kół nie ubrudzić. Straż Miejska w Łodzi gratulacje

Közzétette: LDZ Zmotoryzowani Łodzianie – 2023. november 3., péntek

Egy, az ügyre közeli rálátással bíró forrás a Wyborcza hasábjain nyilatkozva arról is beszámolt, hogy „a kivitelező azt tette, amit tennie kellett, a betonkeverő ugyanis már a helyszínen volt”. A város polgármesterének szóvivője ugyanakkor hozzátette, hogy a rendszám alapján megtalálható az autó tulajdonosa, aki állítólag ígéretet tett a helyszín elhagyására. A rendőrség mindenképpen el akarja távolítani az útból a Sciont.

LEGIONÓW 😂 PO WYLANIU BETONU

Közzétette: LDZ Zmotoryzowani Łodzianie – 2023. november 3., péntek

A Scion leginkább az amerikai piacon volt jelen, a Toyota önálló (al)márkaként akarta megcélozni vele a fiatalokat. A 2007-ben alapított brand azonban nem hozta a várt sikert, így mindössze nyolc év után megszűnt. A Scion korábbi modelljei Magyarországra is eljutottak, ellenben a felvételeken is látható példánnyal, melyet 2015-ben – amolyan utolsó próbálkozásként – dobtak piacra.

Pár éve egy romániai parkolóban végeztek javítási munkákat, ám arról az ott parkoló autósokat nem is értesítették – a kreativitással itt sem volt gond: