Ha nem egy hivatalos oldalon olvastuk volna az ügy leírását, azt hinnénk, hogy ez egy vígjáték forgatókönyve. De nem, az Ügyészség nemrég árulta el egy korábbi autólopás részleteit.

A vádirat szerint az elkövető, egy 34 éves férfi, 2021. november 18-án Eger városában sétált, amikor azt vette észre, hogy a közelében megáll egy pizzaszállító jármű, melynek sofőrje az autót elhagyva hiábavalóan keresi az általa kivitt ételszállítmány megrendelőjét. A férfi ezt kihasználva bepattant a volán mögé, majd onnan ajánlotta fel, hogy segít megkeresni az illetőt. E szavak kíséretében beindította a motort, így a futárnak nem maradt más lehetősége, mint gyorsan beugrani az anyósülésre.

Amint az ajtó becsapódott, a vádlott a gázra taposott, és figyelmen kívül hagyva az érvényes sebességkorlátozást, cél nélkül száguldozni kezdett a környező utcákon. Ennek rövid időn belül az lett a vége, hogy meghúzott egy parkoló személygépkocsit, melyről letört a visszapillantó tükör, ami berobbantotta a pizzafutár autójának jobb első ajtaján az üveget. A jogosítvánnyal nem rendelkező önkéntes sofőr ettől úgy megrémült, hogy néhány bizonytalan mozdulat után a kocsit nekivezette egy közeli ház falának.

A balesetben a pizzafutár súlyos sérüléseket szenvedett, csak négykézláb tudott kimászni a roncsból. A vádlott látta ezt, de nem segített, ehelyett elfutott. A rendőrség a történtek után nem sokkal megtalálta az elkövetőt, akit a bíróság később letartóztatott. A férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a korábban több lopást is elkövető terhelttel szemben beismerése esetén három év fegyházbüntetést, két év közúti járművezetéstől eltiltást és három év közügyektől eltiltást szabjon ki, egyben kötelezze a férfit az eljárásban eddig felmerült több százezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

A pizza tuti elhűlt…

Az év autólopása itthon: futárral együtt lopta el a pizzásautót, aztán falnak ment 1

Az év autólopása itthon: futárral együtt lopta el a pizzásautót, aztán falnak ment 2