Idén rendezték volna meg 40. alkalommal Európa legnagyobb Volkswagen-találkozóját, a GTI-Treffent, ám ahogyan arról a Vezess beszámolt, elmaradt az esemény. Többé nem is tartják meg az ausztriai Wörthi-tó partján, ugyanis a városvezetés álláspontja szerint a GTI-találkozó rég kinőtte a környéket. A sokszor akár 200 ezer látogatót vonzó autós találkozót azonban nem hagyta veszni a Volkswagen, így heteken belül bejelentették, ezentúl – hivatalos kereteken belül – a márka szülővárosa, Wolfsburg ad otthont annak.

Azt azonban már akkor tudni lehetett, hogy az első hivatalos GTI-találkozóra legkorábban 2024-ben kerülhet sor, és mostanra a Volkswagen is megerősítette, hogy július 26-a és 28-a között, a wolfsburgi Volkswagen Arenában várják a Golf GTI szerelmeseit. A jövő évi eseményt a „Hazatérés – újratöltve” mottóval hirdették meg, és azt ígérik, autóbemutatók, színpadi bemutatók, klubtalálkozók és más meglepetések színesítik majd a programot.

Közleményében a Volkswagen azt is elismerte, hogy a korai bejelentés esetében a tervezhetőséget tartották szem előtt, hiszen – mint azt a CarBuzz megjegyezte – sokszor a világ másik feléről képesek elzarándokolni a GTI-találkozóra, sok amerikai tulajdonos európai turnéjának ez az utolsó állomása.

Itt a dátum, amit minden VW-rajongó bevés a naptárába 2

A jövő évi GTI-találkozó hivatalos plakátja. (Fotó: Volkswagen)

A jubileumi rendezvényre így összesen négy év csúszás után kerül sor, a GTI-találkozót ugyanis 2020 és 2022 között a koronavírus-járvány, valamint az amiatt akkor érvényben lévő óvintézkedések lehetetlenítették el.

Leendő sportos elektromos autójának tanulmányával pedig szintén a lassan fél évszázados GTI előtt tiszteleg a Volkswagen, melyet szeptember elején mutattak be. Az ID. GTI esetében – az eddig látottak alapján – egyszerre fog vegyülni a jelen a múlttal, a koncepció összességében mégis kompakt lesz.