Hétköznapinak aligha nevezhető egy konténerből kikandikáló Trabant látványa, ezt valakinek mégis sikerült lencsevégre kapnia Eger városában. A Heol.hu szúrta ki, hogy a napokban felkapott felvétel valójában nem is mostani, hanem 14 évvel ezelőtt osztották meg egy hasonló, abszurd és vicces tartalmakból álló oldalon.

Valakinek tehát nem volt többé szüksége erre a Trabantra, bár azt a mai napig homály fedi, hogyan és miért végezte orral a Kertész utcai konténerbe állítva.

Közzétette: Squatting Slavs In Tracksuits – 2023. október 18., szerda

A rendszáma alapján utánanéztünk az autónak a Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP) felületén, ahol a D-s rendszámú, 1989-es évjáratú Trabantról kiderült, hogy

a műszaki érvényessége már 2003. június 30-án lejárt, 2005 decemberétől pedig hivatalból ki is vonták ideiglenesen a forgalomból,

így valószínű, hogy a 601 Special utolsó stádiuma látható a képen.

Bár nem tudni, milyen állapotban hagyták sorsára a Trabantot, manapság egy jobb állapotú, pláne jól is működő példányt szinte már eretnekség a kukába hajítani. Lévén, hogy egy 60 éves típusról van szó, aminek a gyártását 1990-ben hagyták abba, egyre ritkábban fordulnak elő kifejezetten szép, akár eredeti állapotú darabok.

Annak idején 2,8 millió darab készült a KGST autógyártásának egyik meghatározó típusából, ehhez képest a Használtautó.hu oldalán jelen sorok írásakor csak 33 darab lelhető fel. Noha a 26 lóerős, 594,5 köbcentiméteres kétütemű motor 2023-ban már nem számít hívószónak, a legtöbb jó állapotú példány 1-2-3 millió forintot is érhet.