A szlovák rendőrök számára is meglepő fordulatot hozott egy sebességellenőrzési akció Cseterőc településén: a kihelyezett traffipax által készített felvételek tanúsága szerint ugyanis az egyik gyorshajtást látszólag egy kutya követte el.

Rögtön megállították az egyenruhások a kérdéses Škodát, ám annak volánja mögött nem a négylábú, hanem annak 31 éves gazdája ült. A pöstyéni férfi azzal magyarázta a látottakat, hogy a kutya váratlanul az ölébe ugrott, ezt azonban a traffipax nem rögzítette. A sofőrre – az igazira – helyszíni szabálysértési bírságot szabtak ki.

PÁN PES, PREKROČILI STE RÝCHLOSŤ V OBCI: VAŠE DOKLADY NA VEDENIE AUTA ...🙈 Prosííím nemám.. zaštekal pes. Nó to si teda...

Közzétette: Polícia SR - Trnavský kraj – 2023. szeptember 29., péntek

Ezzel együtt a hatóságok arra hívták fel az autósok figyelmét, hogy ügyeljenek az állat, továbbá az autóban ülök biztonságára, amennyiben például kutyát szállítanak, egy óvatlan pillanat ugyanis könnyen baleset-, vagy akár életveszélyt is okozhat.

Ugyanakkor nem először készített hasonlóan kirívó képet traffipax: mint arról korábban a Vezess is beszámolt, trélerre kötözött jármű esetében is állapítottak már meg gyorshajtást, de a kutyás koreográfia sem új keletű, ami miatt egy német autós került kellemetlen helyzetbe.