Az egri vár kapuján begördül egy rendőrségi Audi és leparkol a gótikus palota előtt. A hátsó ülésről felsír egy hegedű, amely legalább annyira indokolatlan, mint Pokolgép-koncerten a pogózó tömegbe besétálni egy tálca limonádéval. De itt még nincs vége: olyan effektet toltak a videóra, hogy a milliós követőszámmal rendelkező influenszerek is megirigyelnék.

Ezzel kívánt a hevesi rendőrség prevenciós oldala balesetmentes közlekedést a hétvégére:

Az Egri Csillagok filmből kimaradt jelenettel kívánunk balesetmentes hétvégét! 😉👮😂 Egri vár vitézei

Közzétette: Heves VMRFK prevenciós oldala – 2023. szeptember 15., péntek

A hegedű egyébként remek párhuzam a modern, mégis nemzeti hagyományainkat, értékeinket tisztelő rendőrség (és egyben országunk) működésében. Hiszen Eger ostromának idején, és most is, vármegyékben élünk, vannak ispánjaik és főispánjaink, szóval egy hegedülő rendőr az ország emblematikus történelmi helyszínén, ennek az egésznek a megkoronázása.

De van itt még párhuzam, kérem: az Egri csillagokban is volt egy Hegedüs (így rövid ü-vel), méghozzá Hegedüs István hadnagy, bár ő csúnyán megfizetett az árulásért…

Mostanában igazán nagyot megy a hazai rendőrség a különböző közösségi platformokon, ami dicséretes, hiszen így érik el a legtöbb fiatalt, akinek sokszor nagyon is el kell magyarázni, hogyan kell átkelni mondjuk egy zebrán.

a videó a hirdetés után indul

És azt tudod, mit jelentenek a forgalomirányító rendőr karjelzései?

🚦👮‍♂️

Közzétette: Cegléd Városi Baleset-megelőzési Bizottság – 2023. szeptember 11., hétfő