Különleges akciója keretében egész szeptemberben fellép a szabálytalan motorosokkal szemben a maláj rendőrség. A hatóságok már a razzia második napján abszurd kihágásba botlottak: a helyiek szerint „a Föld legkisebb rendszámát” biggyesztette a motorja hátsó részére egy Yamaha tulajdonosa – írja a Carscoops.

A rendőrök is meglepődtek a trükkös rendszámon 1

A rendőröket meglepte, a közösségi oldalakon pedig futótűzként terjedt el a maláj motoros trükkös rendszáma. (Fotó: Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia/Facebook)

Érdekesség, hogy a maláj törvények lehetőséget adnak bizonyos módosításokra a rendszámokkal kapcsolatban, azonban fontos kikötés, hogy a változtatások nem mehetnek az olvashatóság rovására. Márpedig a körömpiszok méretű – vagy annál is kisebb – azonosítón nem igazán lehetett kisilabizálni, milyen betűk, illetve számok szerepelnek rajta.

Az nem derült ki az illetékes hatóságok tájékoztatásából, milyen büntetést kapott a szabálytalanul módosított rendszámokkal a motoros. Csak annyit közöltek, hogy az első két napon összesen 1302 kétkerekűt ellenőriztek, ebből több mint 200-at le is foglaltak. Ezen felül még 642 esetben szabtak ki bírságot, többek között a bukósisak-viselés, illetve a közlekedési lámpák jelzéseinek figyelmen kívül hagyása miatt.

A rendőrök is meglepődtek a trükkös rendszámon 2

Nem, nem a képernyőben, kijelzőben vagy monitorban van a hiba: az amúgy is láthatatlan hatósági jelzést a rendőrök takarták ki, megfelelve a különféle személyiségi, illetve adatvédelmi előírásoknak. (Fotó: Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia/Facebook)

Ami a miniatűr rendszámot illeti, az arról készült képek számottevő figyelmet kaptak a közösségi médiában – volt, aki humorosan meg is jegyezte, hogy csak Törppapa tudná elolvasni.