Elmúlt már az az idő, amikor a Hummerre gondolva egy amcsi benzinfaló kép villant be mindenkinél. A General Motors ugyanis elektromos monstrumot faragott a Balaton jegébe is beszakadt terepjáróból, az EarthCruiser pedig emelte a tétet ezzel a panoráma felépítménnyel.

Azonnal indulnánk vele, a Föld bármely pontjára.

Ez a Hummer lakóautó az ötcsillagos kempingálom 1

Az elektromos Hummer platós változata kapta meg az átalakítást, amely összesen 5,5 méter hosszú. Az utastérben, pontosabban a lakosztályban, minden megtalálható, ami egy nyaraláshoz szükséges: kétszemélyes ágy panorámás kilátással, mosogató, főzőlap, hűtő, WC, és mindemelett külső zuhanyzó.

Ez a Hummer lakóautó az ötcsillagos kempingálom 2

A természet elég energiával látja el a „lakás” eszközeit, pontosabban azokat, amelyeket a napenergiával töltehető akkumulátotrok működtetnek.

Ez a Hummer lakóautó az ötcsillagos kempingálom 3

A Hummer EV 1000 lóerő és 15 592 Nm nyomaték (!) teljesítménnyel bír, amivel 3 másodperc alatt gyorsul nulláról száz km/órára.

Ez a Hummer lakóautó az ötcsillagos kempingálom 4

Három elektromotor adja a GMC Hummer összkerékhajtását, amiből kettő a hátsó tengelynél található, az energiát a General Motors új, Ultium aksicsomagjából kapják. Az autó akár 350 kW-tal tölthető, így 10 perc alatt nyerhető 161 kilométernyi hatótáv. Egyetlen feltöltéssel 563 kilométert képes megtenni a monstrum.

Ez a Hummer lakóautó az ötcsillagos kempingálom 5

A lakrész építése során figyelembe vették, hogy a Hummer alapból nagyon nehéz, ezért a felépítmény jórészt szénszálas anyagból készült, de így is több mint 4 tonnás ez a jármű.