Emlékeztek még a korra, amikor a Mitsubishi menő volt? Ott voltak a rali-világbajnokság élmezőnyében végig a kilencvenes években, 1998-ban pedig meg is nyerték azt. Ahol nem egy Subaru Impreza WRX volt a falon poszterként, ott tuti egy Mitsubishi Lancer EVO foglalta el a helyét.

Még a Galant is igazán menő darab volt, az agresszív, cápára emlékeztető alacsony orrkialakítással, a szedán mellett kombi karosszériával és erőteljes, benzines motorokkal. Ma már abban a korban van, amikor a ritka, megkímélt példányok ára felfelé kúszik, de azért a Galantot nem járja át olyan szinten az infláció, mint egy korabeli német prémiumautót. 

Kölyökként ilyen családi autót képzeltem a felnőtt énemnek 1

Ha ilyenre vágyunk, akkor olcsóbban nosztalgiázhatunk, amit ez az Egyesült Államokban felbukkant, igen csodás sötétlila kombi is bizonyít. 

Odakint szép nemesi hosszú típusnéven került forgalomba: Mitsubishi Legnum VR4 Type-S 4WD. Ebben minden benne van, a hajtásról egy 24 szelepes, 2,5 literes V6-os motor gondoskodik 276 lóerővel és 362 Nm nyomatékkal.

Kölyökként ilyen családi autót képzeltem a felnőtt énemnek 2

Az erő ötsebességes, kézi váltóval jut el mind a négy kerékre, a minél hatékonyabb irányíthatóságot pedig a 90-es években ultramodernnek számító AYC – Active Yaw Control szavatolta. Ez tulajdonképpen egy elektronikus vezérlésű önzáró differenciálmű, ami minden helyzetben a legjobb tapadást próbálja elérni.  

Kölyökként ilyen családi autót képzeltem a felnőtt énemnek 3

Belül valódi fa dekoráció és Nardi Torino emeli a sportos hangulatot, a kilométer-számláló pedig 199 ezret mutat a képeken szereplő példányban. Némi kopás, karcolás található a karosszérián, akad pár apró javítanivaló, de ezt tükrözi a licit jelenlegi állása is, ami szerint 3,5 millió forintért már elvihetőnek tűnik ez a különleges japán kombi. 

Kölyökként ilyen családi autót képzeltem a felnőtt énemnek 4