A buszlimuzinok reneszánszukat élik, de nem családi, hanem üzleti járműként: bőséges helykínálat és kényelmes férőhely teszi őket különösen praktikussá a hosszú és rövid távú executive utazásra, menet közbeni munkavégzésre, vagy akár tárgyalásra.

A Lexus LM után most a Volvo EM90 is belép az egyterűek piacára: a modell november 12-én tartja világpremierjét. A premier tényéről már az év elején lehetett tudni, ami új információ, az egyrészt az időzítés, másrészt a rövid leírás, ami tágas és különösen csendes utazógépként jellemzi a modellt – ez az elektromos hajtáslánc fényében egyébként nem meglepő.

a videó a hirdetés után indul

Annak idején azt valószínűsítettük, hogy a Volvo társmárkájának, a Zeekrnek a buszlimuzinja adja majd a kiindulási alapot. A Volvo által most közzétett előzetes illusztrációk ezt megerősíteni látszanak. Annyit már most meg tudunk állapítani, hogy a hátsó lámpatest felfut a hátsó tetőoszlopra, mint minden tisztességes Volvón.

A Volvo EM90-re a világpremier napjától kezdve vesz fel előrendelést a cég, ám egyelőre csak Kínában. Sajnos kicsi a valószínűsége annak, hogy a későbbiekben más piacokon is elérhető lesz a nagy elektromos jármű.