Hiába éljük a negyedik ipari forradalmat a digitalizáció rohamos terjedésének formájában, 2023-ban még ott tart az autós társadalom, hogy (jobb esetben) a leghagyományosabb módon üzengetnek egymásnak, ha valami nem tetszik nekik. Előkapnak egy darab papírt és egy tollat – így tett az a járművezető is, aki egy bevásárlóközpont parkolójában azt nehezményezte, hogy a másik autó túl közel parkolt hozzá.

A feltételezhetően az átlagosnál nagyobb paraméterekkel rendelkező járművezető a következő, vélhetően költői kérdést tette fel az illetőnek egy cetlire firkantva azt:

Szép parkolás, én pedig 136 kiló vagyok. Szerinted hogyan tudok beszállni az autómba?

This note left on my car
by u/YNWA11JM in pics

Pedig ezzel együtt a cetli címzettje által készített, majd a Redditen megosztott fotó tanúsága szerint az láthatóan, hogy az Audi teljesen szabályosan, egy helyet elfoglalva parkolt le. Való igaz, nem a neki kijelölt öböl tűpontos mértani közepén állt meg, az eset mindenesetre megosztotta a kommentelőket is – olvasható a Sun cikkében.

Egyesek szerint a centizgető parkolók kockáztatják a leginkább azt, hogy horpadások keletkeznek az ajtaján – nem kizárólag a nagyobb termetű sofőrök miatt látják aggályosnak azt, ha valaki ennyire közel parkol a másik autóhoz, hanem azért is, mert egy gyerek is rányithatja a kocsiajtót.

Olyan is akadt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy fizikai képtelenség, hogy ne tudjon beszállni. „Senki nem látja, hogy a parkolóhelyek el vannak tolva? Pár méterrel előrébb van a bal oldali autó” – hívta fel rá a figyelmet, míg más úgy véli, az a 10 centiméter amúgy oszt vagy szoroz, amennyivel odébb is megállhatott volna az Audi sofőrje.