Ezúttal sem okozott csalódást a Mansory, mely a közelmúltban a Lamborghini Urushoz rukkolt elő egy hétköznapinak kis túlzással sem mondható karosszériakittel. A német tuningcég Mansory Venatus néven dobta piacra az újdonságát, ami már az olasz gyártó Bronzo Zenas árnyalata által ihletett, aranyszínű megjelenésével felhívja magára a figyelmet.

Nézd meg képeken a Mansory-féle Lamborghini Urust:

900 lóerő nem vicc, a színe csak hab a tortán 1

Az Urus megjelenését a 24 hüvelykes kovácsolt felnik mellett a fehér bőrbelső teszi teljessé. A hajtáslánc viszont ugyanúgy adott: mint ismert, az orrában a Lamborghini 4,0 literes, ikerturbós V8-as motorja dolgozik, ami önmagában 650 lóerős teljesítményt ad le a két tengelyre, mellé 850 Nm-es forgatónyomaték párosul. Nem okoz csalódást az olasz márka szerelmeseinek a 305 km/órás végsebesség, ahogyan az sem, hogy az alapmodell 3,6, míg az Urus Performante 3,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

Rengeteget javultak azonban ezek az értékek a Mansory közbeavatkozása révén: a németek erőfeszítései 900 lóerősre tornázták fel az Urus teljesítményét, a forgatónyomatékát pedig 1100 Nm-re. Mindemellett hiába ugyanúgy 2,2 tonna a 2017 vége óta gyártásban lévő szabadidő-autó saját tömege, 323 km/órával is képes menni, és a 0-100-as sprint sem kottyan meg neki a 2,9 másodperces eredménnyel.

900 lóerő nem vicc, a színe csak hab a tortán 19

Fotó: Mansory

900 lóerő nem vicc, a színe csak hab a tortán 20

Fotó: Mansory

Más kérdés, hogy normál esetben ez leginkább annak a szemében bír komolyabb jelentőséggel, aki nemcsak közúton használná, hanem versenypályákon, illetve a német autópálya korlátozásoktól mentes szakaszain is.