Két órán át blokkolta a vasúti pályát Hatvanban egy helyi férfi, aki 2023 januárjában a fiát vitte autóval KRESZ-vizsgára Egerbe. Egy vasúti átjárónál azonban figyelmetlenül kelt át, így mielőtt elhagyta volna azt, balra fordult, és ráhajtott a sínekre – írja pénteki közleményében a Heves Vármegyei Főügyészség.

Még tíz métert haladt ezután, így elakadt a Peugeot-jával. Ennek eredményeként Gödöllő és Budapest, azon belül a Keleti pályaudvar között részlegesen kimaradt több vonat, több pedig 235 percet, azaz majdnem 4 órát késett.

Legalább 1000 utast érintett az eset, a baleset ugyanis a reggeli órákban történt, amikor jellemzően 100 százalékos vagy annál is nagyobb az arra járó vonatok kihasználtsága.

Órákig tartó káoszt okozott egy KRESZ-vizsga, ami el sem kezdődött 1

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A büntetlen előéletű férfit a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásával vádolja a járási ügyészség. A vádiratban a figyelmetlen vádlottal szemben pénzbüntetést kiszabását indítványozták.

Erre ugyan nem tért ki a közlemény, de a következmények alapján valószínű, hogy a tanuló nem is ért oda a KRESZ-vizsgára.

Argentínában pedig egy rutinvizsgának lett nagyon rossz vége…