A vadon élő állatok védelmére hívták fel a közlekedők figyelmét az amerikai Yellowstone Nemzeti Park vadőrei, miután a közelmúltban több incidens is történt.

Ezek közül a legérdekesebb eset főszereplője egy jávorszarvasbébi volt, akit az ott tartózkodó turisták betettek az autójuk hátsó ülésére, és a parkolóból egyből egy közeli rendőrőrsre hajtottak vele. Nem tudni, mi volt az elképzelés, de az autóból kiszállva a négylábú állat beszaladt az erdőbe. Jelenlegi állapotáról nincsenek információk, a történteket pedig hatóságilag vizsgálják.

Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen eset az elmúlt hetekben. Május 28-án, vasárnap autóval gázoltak el egy felnőtt hím fekete medvét a 191-es számú főúton, a park északnyugati részén. Aznap este, nem messze az előző incidens helyszínétől egy másik ugyanolyan medvét is elütöttek.

Egyik medve sem élte túl a találkozást, rajtuk kívül egy szarvast és egy bölényt is elgázoltak. Az érintett autópálya-szakaszon mindenesetre sebességkorlátozás van érvényben, ami nappal 55 mérföld/óra (88 km/óra), míg éjszaka 45 mérföld/óra (73 km/óra) – emellett arra is figyelmeztettek, hogy a jövőben több ellenőrzés várható a helyszínen, tekintettel az elmúlt időszak történéseire.

Az előző hónap végén pedig egy hawaii férfi vallotta magát bűnösnek abban, hogy szándékosan zavarta a park vadon élő állatait, továbbá megragadott egy küszködő újszülött bölényt, és azt a park északkeleti részén a folyóból az úttestre lökte, aminek következtében a borjú életét vesztette.

Amellett, hogy a történteket alaposan kivizsgálják, a Yellowstone Nemzeti Park közleményében azt is kiemelték, hogy a vadon élő állatoktól legalább 23, a medvéktől és a szarvasoktól pedig legalább 91 méteres távolságot kell tartani. Ellenkező esetben a sérülés- és életveszélyen kívül bírságot is kockáztatnak a látogatók.