Emelődaru segítségével halásztak ki az Isar folyó mélyéről egy 5-ös BMW-t a német hatóságok a tartományi vízimentő-szolgálat közreműködésével a zullingi duzzasztó közelében – a nagy fogásról június 1-jén számoltak be, de még május végi a kapás.

Körülbelül 35 évet tölthetett a folyó fenekén a BMW 520i, legalábbis erre lehet következtetni az alapján, hogy a Dingolfingban regisztrált jármű műszaki vizsgája 1988-ban járt le. Hiába ismert azonban a rendszáma és az alvázszáma is, a rendőrök egyelőre a sötétben tapogatóznak annak kapcsán, hogyan kerülhetett oda ennyi időre az autó. Sőt, még a korábbi tulajdonos kilétét is homály fedi, adatvédelmi okokból ugyanis minden kapcsolódó adatot rég töröltek a nyilvántartásból.

Bűncselekményre utaló jelet ugyanakkor nem találtak, ahogyan – a rendőrök megkönnyebbülésére – emberi maradványok sem kerültek elő, miután több 100 kilónyi iszapból kivakarták az E12-es generációjú BMW-t, amiről pillanatnyilag csak annyit tudni, hogy világoskék színű, amit 1986 és 1989 között használhattak utoljára. A rendőrség a lakossághoz fordult segítségért, hátha rendelkezik olyan információval, ami előrelépést jelenthet a megválaszolatlan kérdésekben.

Valamikor 1972 és 1977 között gyártották, így a kora akár az 50 évet is meghaladhatja. Az E12-es érában – ami egyébként 1981-ig tartott – kétféle soros négyhengeres, 2,0 literes benzines szívómotorral szerelte ezt a típust a BMW, amikre 125-130 lóerő közötti teljesítmény és 172-178 Nm közötti forgatónyomaték jellemző.

Az megint egy másik kérdés, hogy ebből a BMW 520i-ből használható autó már nemigen lesz, igaz, erre épp egy Honda NSX közelmúltbéli története cáfol rá, ami 16 év után egy észak-karolinai folyóból került elő az Egyesült Államokban, és a tervek szerint fel akarják támasztani, bár aligha tűnik gazdaságosnak a projekt.

Te még felújítanál egy csuromvizes, folyóból kihalászott autót?
Persze, mindenképpen megérdemel egy második esélyt!
41% (123)
Felejtős...
59% (178)