Örök kérdést feszegetett egy Rolls-Royce-tulajdonos Dubajban. Fogta a Cullinan kulcsát, jól látható helyen, a motorháztető elején elhelyezte azt, majd besétált az edzőterembe, utcán hagyva az autót. 

Forgalmas helyen állt meg, ahol sok ember láthatta a kocsit, és a kulcsot is, az utcán, nyitott területen. Ha valakinek eszébe jut, csak beugrik, és már el is hajthatott volna, nem kell a feltöréssel vesződni. Mondhatni aranytálcán kínálta a prédát, mégsem kellett senkinek.

Kulccsal a motorházon hagyta utcán a Rolls-Royce-t, majd elment edzeni 2

Fogta a kulcsot és az autón hagyta, jól látható helyen, és elment pár órára. (Fotó: Instagram/ayman_yaman)

Ebből ő azt a következtetést vonta le, hogy Dubaj szuperbiztonságos hely, ahol még sötétedés után is ott lehet hagyni egy Rolls-Royce Cullinant nyitva, kulccsal a motorháztetőn, nem fogják ellopni.

Kulccsal a motorházon hagyta utcán a Rolls-Royce-t, majd elment edzeni 3

Sötétedés után ért vissza, láthatóan nem kihalt a hely, vannak közlekedők, járókelők. (Fotó: Instagram/ayman_yaman)

Ha feltételezzük, hogy a kísérlet tényleg megtörtént, és nem csak átverés, szerintem egy ilyen autót ilyen körülmények között akkor sem lopnának el. Az emberek általában jóindulatúak, zsebből kicsúszott pénztárca, nyitott táska miatt ezerszer állítottak már meg, vélhetően egy ilyen elfelejtett kulcsos történet is ilyen véget érne. Az első felfedező beviszi a legközelebbi szállodába, szól a hatóságnak, és az ügy el van intézve. 

Kulccsal a motorházon hagyta utcán a Rolls-Royce-t, majd elment edzeni 4

A 150 milliót érő Rolls-Royce ugyanott áll, érintetlenül (Fotó: Instagram/ayman_yaman)

Sötétebb helyeken pedig pont a helyzet abszurditása fogná vissza a tolvajokat. Egy nyitott átlagautót gondolkodás nélkül elkötnének, de amikor egy 150 millió forintot érő Rolls-Royce áll tárva-nyitva az utcán, kulccsal együtt? Ha ez nem átverés, akkor egy olyan emberé, akinek ha elviszik az autóját, az elkövetők másnap már a halakkal ébrednek az öbölben, lábukon kéttonnányi betonnal emlékeztetőül.