A típus 70. évfordulója alkalmából, még 2021-ben készült egy limitált szériás kiadás a Toyota Land Cruiserből, ami a múltat csomagolta modern köntösbe. Akkor összesen 600 ünnepi darab készült, amihez a Single Cab 79 Series néven futó széria 200 példánnyal járult hozzá.

Láthatóan komolyan gondolták a hagyomány- és eredetiségőrzést az egyik Land Cruiser esetében, azt ugyanis a mai napig műanyag buborékba zárva tartják, ami a 12 kilométeres futásteljesítményre is logikus magyarázattal szolgál. Ennél nagyobb megdöbbenésre már csak az ára ad okot: 139 ezer ausztrál dollárért, azaz közel 32 millió forintért kínálják az ausztrál Carsales oldalán – ez majdnem a kétszerese a két évvel ezelőtti, újkori árának, és ez még csak a kezdet.

Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 1
Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 2

Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát

Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 10
Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 11
Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 12
Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 13
Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 14
Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 15
Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 16
Fotó megosztása:

A Toyota Land Cruiser különleges kiadású változatán elsősorban esztétikai jellegű módosításokat hajtottak végre, ami az előző évezredhez hű hűtőrácsot, a fekete sárvédőket, továbbá a 16 hüvelykes, sötétített felniket, valamint az utastérben a faberakást és az egyedi jelvényeket takarja.

A motorháztető – illetve a buborék – alatt a Toyota 4,5 literes V8-as dízelmotorja köszön vissza. A Land Cruiser esetében amúgy is ismerős hajtás teljesítménye 205 lóerő, ami mellé 430 Nm-es forgatónyomaték társul. Ugyanakkor hozzátartozik az igazsághoz, hogy a tartós tárolásra való tekintettel minden folyadékot leengedtek az autóból, továbbá az akkumulátort is leválasztották.

Buborékba zártak egy autót, két év alatt megduplázta az árát 17

Fotó: Carsales

Csak remélni lehet, hogy mostani állapotában megőrzik az utókornak a terepjárót, ahogyan azt annak idején egy 1997-es BMW 740i-vel is tették, amiről 23 évvel elteltével, 2020-ban több fénykép is előkerült, ami egyet jelent egy időutazással:

Te eltennéd burokba zárva az autódat?
Simán, ki nem hagynám!
37% (125)
Hülyeség... Az autó arra való, hogy használjuk, nem pedig arra, hogy nézegessük.
63% (215)