A pufók arcú, gigantikus vesékkel megáldott mai hetes BMW-k között az E38-as generáció maga a visszafogott, úri elegancia. Az örökké divatos öltöny, amit ma is rajongásig imádnak a márkahívők. Csakhogy a legtöbb fénye már megkopott, és a makulátlan luxus helyett ütött-kopott romhalmaz a kínálat legjava. 

Ezért szinte felfoghatatlan látvány ez az 1997-es 740i a maga 255 megtett kilométerével. Gyakorlatilag csak a kötelező szervizekre gurultak el vele, és ezek szerint a műhely sem volt túl messze. 1927-ben született német hölgy tulajdonosa szó szerint hozzá sem nyúlt, ilyen E38 nincs még egy a Földön, az biztos.

Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 1Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 2Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 3Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 4

Ezt jelenlegi tulajdonosa is tudja, ezért szó szerint burokban tartja, speciális fóliagarázsban, állandóan keringetett levegővel. Az autó állapota pedig magáért beszél, sehol egy apró karc, nincs kopásnyom a kormányon, a padlólemezről pedig enni lehetne. 

 2019-ben már megpróbálták eladni, akkor nem jártak sikerrel, a lengyel Komfort Trans pedig idén ismét nekifutott a feladatnak. Többek között az Ebay oldalán is meghirdették, ahol jelenleg 52000 eurón áll a licit, vagyis 18 millió forint körül, de még van hat nap a zárásig. Kíváncsian várjuk, mennyiért fog elkelni.

Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 5

4,4 literes V8-as motorja 286 lóerőt és 400 Nm nyomatékot teljesít, az ötfokozatú automata váltójával 7,4 másodperc alatt gyorsul százra, és 250 km/óra a végsebessége.

Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 6Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 7Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 8Ez a burokban tartott használt BMW megállította az időt 9