Sajnos nem az a jellemző hazánkban, hogy ennyire rendezett egy körforgalom szigete, mint ez a szigetszentmiklósi. Sokkal inkább a burjánzó gaz és szeméthalom az, amit az autósoknak nézni kell egy-egy körforgalomba behajtva. Reméljük, ragadós lesz a példa, amit most mutatunk nektek.

Elkészült a körforgalom a Bajcsy-Zsilinszky utca – Gyári út kereszteződésében, írj a Facebookon a helyi polgármester. A növényeket felajánlásból kapta Szigetszentmiklós, és a város vezetősége azt ígérte, hogy az adventi időszakban egy karácsonyfa és díszvilágítás váltja majd fel a virágállványt.

 

Tudtad, hogy 2023 májusában megválasztották az év körforgalmát itthon? Sajnos a szigetszentmiklósi még nem indult a versenyen, csak az lehetett az oka, hogy a maglódi nyert, ami szintén egy nagyon különleges, szép körforgalom.

Ez Magyarország legszebb körforgalma, szerintünk 1

A „műtárgyat” tervező Huszti György így nyilatkozott:

A két középpont olyan távol esik egymástól, hogy a két kör közötti egyenes nagyobb sebességre is lehetőséget adott volna az autósoknak, balesetveszélyes helyzetet teremtve. Ezért, a sebesség optimalizálására meg lett ringatva ez az egyenes, amitől felülről nézve a körforgalom babapiskótára hasonlít.

Neked melyik tetszik jobban?
A virágsziget
67% (391)
A babapiskóta
33% (190)