Meglepő, egész pontosan két, az ohiói raktárukból elszáguldó két autó látvány fogadta a többnyire olcsó, de törött járműveket árverésre bocsátó IAA dolgozóit május 25-én, csütörtök reggel – közölte a Tuscarawas megyei seriffhivatal.

A két tolvaj egy 2020-as évjáratú, fehér Dodge Chargerrel, valamint egy 2016-os, sötétszürke színű Chevrolet Camaróval oldott kereket.

A rendőrök azonnal üldözőbe vették a tolvajpárost, azonban a kergetőzés nem tartott sokáig, sőt, kis híján tragédia lett belőle. Az egyik rosszfiú ugyanis elveszítette az uralmát a Dodge felett: kidöntött egy telefonpóznát, majd ripityára törve landolt a közeli szántóföldön. Az elsődleges vizsgálatok adatai szerint a baleset előtt 262 km/órás sebességgel haladhatott.

Igaz, ennél is többre képes a hetedik generációs, 6,4 literes V8-as HEMI-motorral szerelt Dodge – melynek teljesítménye 485 lóerő, amihez 644 Nm-es forgatónyomaték társul –, a végsebessége ugyanis meghaladja a 300 km/órát.

Elsuhant az izomautóval – a szántóföldig meg sem állt vele 1

Egy telefonpóznát kidöntve kötött ki a szántóföldön az egyik tolvaj a Dodge-dzsal.

Kórházba szállították, azóta viszont ki is engedték a balesetező, sérült tolvajt, akit a megyei börtönben tartanak fogva, amíg nem emelnek vádat vele szemben.

Ezzel párhuzamosan egy időre szem elől tévesztették a Chevrolet-t, de valamivel később újra előkerült – egy szupermarket parkolójában, teljesen magára hagyva találtak rá az egyenruhások, így a másik tolvaj még szabadlábon van. A hatodik generációjának hajnalán gyártott izomautó sem gyenge, különösen akkor, ha a létező legerősebb hajtást kapta meg: a 6,2 literes V8-as LT4-motorral ugyanis 659 lóerős lakozik benne, amihez 881 Nm párosul.

Elsuhant az izomautóval – a szántóföldig meg sem állt vele 2

Mindkét autót lefoglalták a rendőrök – azt is, amiből tulajdonképpen nem maradt semmi.

Mindkét autót – legalábbis ami maradt azokból – lefoglalták, most a bizonyítékokat vizsgálják a rendőrök. A Dodge vezetőjével szemben autólopás, szökés és menekülés miatt indult eljárás, de akár más bűncselekmények miatt is vádat emelhetnek ellene.