Az 1970-es évjáratú Austin Mini cuki kisautó és a világon mindenhol felismerik, sokan Mr. Bean autójaként aposztrofálják, de azt álmunkban sem gondoltuk, hogy egy ilyen pusztítót is lehet építeni a platformra.

A lámpákon és a hűtőmaszkon kívül nem sok eredeti alkatrész maradt az autón. A teljesen szénszálas, szélesített karosszéria alatt 1,8 literes, Honda B18C motor kapott helyet, amelyet olyan japán vasakba szereltek a kilencvenes évek elején, mint a Honda Integra, CRX vagy a Civic SiR. Az alapból 152 vagy 170 lóerős motor mostani alkalmazásához kapott egy turbófeltöltőt, egyedi motorvezérlést, és így már 350 lóerős teljesítményre képes, egy kissé megfejelve az autó eredeti képességeit.

A harmadik generációs Minibe 800, 1000 és 1275 köbcentis motorok kerültek, modellváltozattól függően, amelyek 34, 39 és 59 lóerőt teljesítettek.

Rég láttunk már ennyire beteg átalakítást, de tetszik 1

Az utasteret bukókeret védi, a tapadásról versenyabroncsok gondoskodnak és természetesen a fékeket is a teljesítményhez igazították. A vezető és utasa Sparco versenyülésekben csücsülhet, a biztonságról pedig 5 pontos övek gondoskodnak, a kormánykerék szintén Sparco, méghozzá gyorskioldós.

Rég láttunk már ennyire beteg átalakítást, de tetszik 2

Az autó jelenleg eladó, az eBayen lehet megvásárolni, ára jelenleg 78 210 kanadai dolláron áll (20 millió forint), de a licit még nyitott. Állítólag a projekt 150 ezer dollárt emésztett fel, de az nem derül ki, hogy USA vagy kanadai dollárt. Az viszont biztos, hogy bármilyen pályanapon fülig érő mosolyt biztosít a vezetőjének.

Rég láttunk már ennyire beteg átalakítást, de tetszik 3

Rég láttunk már ennyire beteg átalakítást, de tetszik 4