Érdekes konstrukció a Hennessey Venom F5 Roadster, már csak az elnevezése miatt is: ugyan roadsternek hívják, valójában egy targatetős kupéról van szó. „Mentségére” szóljon azonban, hogy ezzel az amerikai márka a világ legerősebb nyitott tetős autóját mutatta be – 6,6 literes, V8-as turbómotorja 1843 lóerős teljesítményt ad le a hátsó tengelyre, ami mellé az 1617 Nm-es maximális forgatónyomaték is párosul.

A sajátos, elméleti síkon akár 485 km/órás végsebességre is képes sportkocsiból csak 30 darabot gyártanak – a 3 millió dolláros, átszámítva masszívan több mint 1 milliárd forintos áron értékesített példányok egyike a kosárlabda legemblematikusabb alakjánál, az üzletemberként is ismert Michael Jordannél kötött ki. Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) hatszoros bajnoka személyesen John Hennesseytől, az autógyártó vezérigazgatójától vette át a szuperautó slusszkulcsait.

Today was a special day. Such an honor to build a special Venom F5 for a special friend 🐐 #hennessey #venomf5 #airjordan #goat #nike

Közzétette: Hennessey Performance – 2023. május 19., péntek

Bár az autó átvételéről készült fényképen épp a Venom F5 Roadster az, amiből nem látszik sok, ellenben Jordan privát golfklubjából (a háttérben) annál több, viszont annak fényes, szénszálas karosszériája – a sárga díszítőcsíkokkal együtt – bevillan.

Teljesítmény- és sebességadatai mellett ellenálló képességével is kitűnik a tömegből az alacsony gyártási darabszám ellenére – márkán belül – tucattípusnak számító Hennessey, hiszen a középmotoros kabrión külön ablakot alakítottak ki, amin keresztül meg lehet csodálni a bivalyerős motort, miközben az üveg, amiből készült, még az 540 °C-os hőterhelést is bírja.

Nézd meg a képre kattintva, milyen autóval lett gazdagabb Jordan:

1800 lóerős sportautót újított be a kosárlegenda 2

A tavalyi év végén kezdték el gyártani a több mint 1800 lóerős kabriót, és Jordan személye is mutatja, hogy a modellhez csak a társadalom prominens tagjai juthatnak hozzá. Mindenki másnak csupán kósza álom, és az is marad.